Chiazaad, mini energie boosters. Heb je het gevoel watten in je hoofd te hebben: handje chiazaad in een groot glas water, even weken, eventueel schijfje limoen of citroen erbij en drink het op. Om je een indruk te geven, chiazaad bevat onder andere magnesium, omega 3-vetzuren, calcium, eiwitten, selenium, ijzer, kalium en volop vezels. Het helpt met stabiliseren van […]

Waarom chiazaad?

Chiazaad, mini energie boosters. Heb je het gevoel watten in je hoofd te hebben: handje chiazaad in een groot glas water, even weken, eventueel schijfje limoen of citroen erbij en drink het op.

Om je een indruk te geven, chiazaad bevat onder andere magnesium, omega 3-vetzuren, calcium, eiwitten, selenium, ijzer, kalium en volop vezels. Het helpt met stabiliseren van je bloedsuikerspiegel en je darmen worden er blij van. En door de omega 3 remt het ontstekingen en is geeft het dus een boost aan je hersenen.

Chiazaad wordt een beetje geleiachtig als je het nat maakt, daarom heb  je er dus sneller een vol/verzadigd gevoel van. Als de gelei in je maag komt zorgt het dat de omzetting van koolhydraten naar suikers wordt vertraagd. Je bloedsuiker blijft dus beter in balans, minder insuline-aanmaak nodig en dat helpt ook nog eens makkelijker gewicht verliezen.

Calcium en eiwitten helpen bij de bouw van je spieren (je hart is ook een spier) en botten, geen onbelangrijke eigenschap. Zeker bij 40+ dames.

Om alle voedingsstoffen uit chiazaad goed op te kunnen nemen, maal het eerst even fijn. Of als je het in een smoothie doet, dan doet de blender dat voor je.

PS: Let wel op dat je niet teveel chiazaad eet, want dat vindt je lijf juist niet leuk. Lees: misselijk, opgeblazen gevoel, scheten. En bij een te lage bloeddruk is het ook niet geschikt. En drink altijd voldoende water!